Varumärket Almanacksförlaget

Almanacksförlaget har sedan 1839 varit synonymt med kalendrar och blanketter i Sverige. I och med integrationen i Baier & Schneider har sortimentet utökats till att även omfatta anteckningsböcker, (kollegie-) block, skrivhäften och andra utvalda produkter för skola och kontor.

  Historia och fakta

  Allting startade för nästan 150 år sedan. Under denna resa har vi bemästrat turbulenta tider och enorma utmaningar. Ett mycket speciellt och unikt företag har uppstått. Präglat av familjen Schneiders anda. Utvecklats tack vare deras vison och ekonomiska utåtblick i världen. Schneider-koncernen mäter sig gott mot andra företag i världsklass som också har lyckats behålla sin familjeanda och tillhandahålla tjänster på internationell nivå. Den ena påverkar och villkorar den andra. Upptäck vem vi är och varför vi är så.

  TILL HISTORIEN

  Några av oss

  Ralf Wagner

  Ralf Wagner har lärt sig produktionsteknik från grunden. Hos oss leder han kompetent och välplanerat produktionen. Ett jobb som växlar mellan kontoret och den komplexa produktionsanläggningen, eftersom direktkontakt och samtal med medarbetare är viktigt för honom. Hans signum: öppenhet. Han uppskattar friheten vad det gäller design och de korta beslutsvägarna i det familjeägda företaget, både för sig själv och sitt produktionsteam i Heilbronn, liksom för produktionen av omslag och pärmar i Teichröda.

  LÄS HISTORIEN

  Ramona Wanie

  ”Tre år hos oss är inte lång tid”. Med sin vaksamma pigga blick för processer är Ramona Wanie en respekterad Lean-kontakt när det gäller förbättringar. Hon vet också från sitt jobb som medieteknolog att hon måste kunna vara handlingskraftig, men med fingertoppskänsla. Hennes prio: att samarbett gör arbetsplatsen mycket trevligare, med kommunikation och mellanmänskliga relationer. För henne är detta - ren motivation.

  LÄS HISTORIEN

  Keyvan Gholami

  Med sin engagerande personlighet, starka vilja och öppenhet har Keyvan Gholami hittat sin väg i Tyskland. Och hans andra jobb är: specialist på lagerlogistik. I Böllinger Höfe finns han på plats såväl vid inkommande varor, som orderplockning och utleverans. Han ser noga till att rätt varor alltid finns på rätt plats i den logistiska kedjan. Hans incitament: det mångsidiga arbetet och det tighta lagarbetet.

  LÄS HISTORIEN

  Isabel Reichert

  Vart skulle din professionella resa i livet ta vägen? Isabel Reichert beslutade sig för att studera till en B.A., och satsade därmed på rätt häst. Allra särskilt hos oss, för hon kan inte föreställa sig att någon annan skulle så tidigt ha gett henne ansvaret för ett viktigt IT-logistikprojekt. Hon behärskar de dagliga utmaningarna med sportslig anda, entusiasm och glädje. I synnerhet uppskattar hon den familjära atmosfären där man inte är ett nummer utan man personligen värdesätts.

  LÄS HISTORIEN

  Vi:et gör oss speciella

  Vi vårdar "Made in Germany"

  Vår företagsgrupp har fyra anläggningar i Tyskland och flertalet företag runt om i Europa. Vi har åtagit oss att introducera "Made in Germany" så mycket som möjligt i produktionen - också för att skapa och behålla så många arbetstillfällen som möjligt i Tyskland.

  Hos oss är det rak kommunikation

  Vi är tillräckligt stora för att kunna ha långsiktiga framtidsperspektiv, men ändå så familjära att vi känner varandra personligen. Detta gäller även cheferna. Platta organisationer möjliggör snabba beslut och överlämnande av ansvarsfulla uppgifter. Genom Lean vill vi fortsätta förbättra våra processer i framtiden.

  Vi erbjuder perspektiv

  Sedan starten har vi arbetat ansvarsfullt för att säkra arbetstillfällena. Familjen Schneider stödjer utbildandet av praktikanter, individuell vidareutbildning och möjlighet till att göra karriär. Med all denna kraft och kunskap är vi optimalt förberedda för nuvarande och framtida krav.

  Vi är starka 

  Alla kan använda sig av våra användbara och unika produkter. Därför är vi också inom flera produktsortiment marknadsledande med våra varumärken i Tyskland, och en av de största aktörerna i Europa. Denna mångfald berikar vår vardag.

  Vi arbetar flexibelt

  Familj, arbete och fritid måste vara i god balans. Därför erbjuder vi flexibla arbetstider, deltidsmodeller och homeoffice när det är möjligt. Det är en självklarhet att erbjuda de bästa sociala förmånerna samt rabatterade köpevillkor för våra produkter.

  Vi trivs tillsammans

  Oavsett om det är jul- eller sommarfest, jubileum eller resor för våra praktikanter - med humöret i topp firar vi tillsammans flertalet gånger varje år. Detta motiverar oss precis lika mycket som julklappen, påskpresenten eller gratis biljetter till kulturevenemang.

  Vi är ett toppenteam

  Vårt arbetsklimat kännetecknas av tätt lagarbete och en öppen, hjälpsam och humoristisk atmosfär mellan alla avdelningar. Detta leder till en god laganda som genererar framgångar, och som är motiverande, gör det roligt och stärker identifieringen med företaget.

  Vi älskar kreativitet

  Var och en av oss har sunt förnuft, ett vakande öga och kreativa idéer i oss. Just detta söker och efterfrågar vi. Till exempel när det gäller produkter, samarbete, kundnöjdhet eller andra affärsfrågor.