Isabel Reichert

Process managment logistik, sedan 2013 hos BRUNNEN

Vart skulle din professionella resa i livet ta vägen? Isabel Reichert beslutade sig för att studera till en B.A., och satsade därmed på rätt häst. Allra särskilt hos oss, för hon kan inte föreställa sig att någon annan skulle så tidigt ha gett henne ansvaret för ett viktigt IT-logistikprojekt. Hon behärskar de dagliga utmaningarna med sportslig anda, entusiasm och glädje. I synnerhet uppskattar hon den familjära atmosfären där man inte är ett nummer utan man personligen värdesätts.

  "Jag vet inte om alla vet, att på BRUNNEN finns även för ungdomar stort utrymme och perspektiv."

  När det gäller att erövra ny terräng är Isabel Reichert i sitt riktiga element. Eftersom hon som student kunde identifiera sig mycket väl med våra produkter, sökte hon in till företagsekonomi som skulle mynna ut i en B.A.-examen. Hon måste ha anat hur mycket hennes upptäcktaranda skulle komma att utmanas. ”Redan den trevliga, okonventionella intervjun gjorde ett bestående intryck på mig. Under mina studier bockade jag av en stor del av alla avdelningar och kom slutligen till logistik. Här kände jag kände mig mig hemma och trivdes från början. ”Det var inte alls hennes plan att börja inom logistik. ”Det är en enorm "maskin", och man kan inte riktigt särskilja områdena från varandra. Varje liten förändring påverkar andra områden. Det gör det hela komplext och krävande, men samtidigt spännande för mig. "
   

   Glädje i att ha ansvar

   Bara tre år efter att hon avslutat sina studier fick Isabel Reichert chansen att hantera det som för närvarande är det största projektet i företaget. Det går ut på att ersätta det nuvarande software för lagerhantering med ett nytt. ”Det faktum att de litar på att jag klarar det vid 25 års ålder, är ett tecken på förtroende. I vilket fall som helst är det ett stort ansvar för mig. ”Vid övergången till ny programvara kommer alla processer att granskas, och om möjligt, förbättras. Cirka tio områden, allt från inkommande varor till orderplockning och förpackning, berörs. I IT-systemet måste alla delar arbeta tillsammans så att en order kan gå igenom från början till slut. ”Jag har stor möjligt attt vara med och påverka vägen till den planerade, smidiga övergången till det nya systemet. Om något oförutsett händer, måste du korrigera den väg du har valt.” Projektet tar ca 80 procent av hennes tid i anspråk. Isabel Reichert ägnar resten av tiden åt sina uppgifter inom Lean-teamet. Kollegor bör ges möjlighet att självständigt se var förbättringar kan göras, och också implementera dessa. Med sin charm och empati är det lätt för Isabel Reichert att förmedla fördelarna med förändring. ”Jag märker att jag har utvecklats väldigt mycket här på företaget. "Jag vet inte om alla vet, att på BRUNNEN finns även för ungdomar stort utrymme och perspektiv."Och det är riktigt kul. "

    Att lockas av det nya

    Isabel Reichert hade tidigare inte haft någon kontakt med IT. Det nya för en speciell charm med sig. Så det är inte förvånande att hon efter studenten, ensam utforskade världen på långväga resor. Och idag? ”Att resa är fortfarande min passion, men projektet kommer först.” Men den f.d. friidrottaren behöver i alla fall inte avstå sin löparrunda eller gymmet , som hon behöver för att balansera upp allt jobb. ”Det här är en av anledningarna till att jag gillar den flexibla arbetstiden”, säger Isabel Reichert, som egentligen inte är en morgonmänniska och som ändå gjorde denna intervju med oss mycket tidigt på morgonen i Böllinger Höfe. Tack för det!

     

     

     Mer om oss

     Ralf Wagner

     Ralf Wagner har lärt sig produktionsteknik från grunden. Hos oss leder han kompetent och välplanerat produktionen. Ett jobb som växlar mellan kontoret och den komplexa produktionsanläggningen, eftersom direktkontakt och samtal med medarbetare är viktigt för honom. Hans signum: öppenhet. Han uppskattar friheten vad det gäller design och de korta beslutsvägarna i det familjeägda företaget, både för sig själv och sitt produktionsteam i Heilbronn, liksom för produktionen av omslag och pärmar i Teichröda.

     LÄS HISTORIEN

     Ramona Wanie

     ”Tre år hos oss är inte lång tid”. Med sin vaksamma pigga blick för processer är Ramona Wanie en respekterad Lean-kontakt när det gäller förbättringar. Hon vet också från sitt jobb som medieteknolog att hon måste kunna vara handlingskraftig, men med fingertoppskänsla. Hennes prio: att samarbett gör arbetsplatsen mycket trevligare, med kommunikation och mellanmänskliga relationer. För henne är detta - ren motivation.

     LÄS HISTORIEN

     Keyvan Gholami

     Med sin engagerande personlighet, starka vilja och öppenhet har Keyvan Gholami hittat sin väg i Tyskland. Och hans andra jobb är: specialist på lagerlogistik. I Böllinger Höfe finns han på plats såväl vid inkommande varor, som orderplockning och utleverans. Han ser noga till att rätt varor alltid finns på rätt plats i den logistiska kedjan. Hans incitament: det mångsidiga arbetet och det tighta lagarbetet.

     LÄS HISTORIEN