Ralf Wagner

Produktionschef, sedan 2015 hos BRUNNEN

Ralf Wagner har lärt sig produktionsteknik från grunden. Hos oss leder han kompetent och välplanerat produktionen. Ett jobb som växlar mellan kontoret och den komplexa produktionsanläggningen, eftersom direktkontakt och samtal med medarbetare är viktigt för honom. Hans signum: öppenhet. Han uppskattar friheten vad det gäller design och de korta beslutsvägarna i det familjeägda företaget, både för sig själv och sitt produktionsteam i Heilbronn, liksom för produktionen av omslag och pärmar i Teichröda.

  "Alla har chansen, att nästan varje dag uppnå något nytt."

  Mannen med det underfundiga James Bond-leendet hanterar en metallborr lika säkert som han hanterar viktiga nyckeltal i produktionen. Han inspirerar såväl de nyanställda i produktion, som sitt stora team på cirka 200 personer att så självständigt som möjligt nå de gemensamma målen. Ralf Wagner började på en lärlingsplats som mekaniker. Därefter blev det studier i tryckteknik och han trädde in i förpackningsproduktions värld. I ledande befattningar var han anställd på familjeföretag och ett aktiebolag. ”Relationen kund-leverantör vid den tiden till Baier & Schneider gjorde att jag redan hade en inblick i vad det är som får företaget att fungera så bra. När jag ville söka mig tillbaka till ett familjeföretag med kreativ frihet och korta beslutsvägar, snubblade jag över annonsen "produktionschef sökes"."

   Mellan kontor, maskinpark och människor

   Idag är Ralf Wagner ansvarig för att se till att våra kunder får sina varor med perfekt kvalitet vid rätt tidpunkt. ”Eftersom vi är ett säsongsföretag så innebär det en speciell komplexitet. Det gör att vi måste tillverka produkter långt före leveransdatum, långt innan fokus ligger på försäljning ute i detaljhandeln.” Sådana viktiga beslut finns i strategens blod. Samtidigt gillar han att vara med teamet ute i produktionen för att höra var tekniken krånglar och diskutera förbättringar. Eftersom ingenting är viktigare för honom än öppenhet och transparens.

    Ett mångsidigt jobb

    "Produktionen är uppdelad i förarbete, desktop publishing, tryckning och efterarbetning. Det är mycket viktigt att vi ser produktionen som en enhet. Alla har chansen att se och uppleva något nytt nästan varje dag." Under de olika processerna som skiljer sig åt från säsong till säsong, kan medarbetarna efter upplärning arbeta på olika platser. Beroende på var eller vid vilken maskin det största behovet finns. "Denna öppenhet för nya saker och att vara flexibel måste man ha.” Nyckelordet är kvalitet: “Vi är stolta över att vi har en stor produktionsanläggning i Heilbronn. Made in Germany är ett kvalitetsmärke och en klar fördel för våra kunder är tillgängligheten. Det är inte för inte som vi är ett känt varumärket och en av de marknadsledande inom skol- och kalenderbranschen.
    Den privata Ralf Wagner? ”Är gift, har tre barn och mycket är kopplat till handboll. Alla mina barn spelar handboll. Logiskt.” Bortsett från leendet har han också något annat gemensamt med James Bond: sin svaghet för unika bilar. Dock kan Ralf Wagner restaurera dem mycket bättre, sorry James.

     Mer om oss

     Ramona Wanie

     ”Tre år hos oss är inte lång tid”. Med sin vaksamma pigga blick för processer är Ramona Wanie en respekterad Lean-kontakt när det gäller förbättringar. Hon vet också från sitt jobb som medieteknolog att hon måste kunna vara handlingskraftig, men med fingertoppskänsla. Hennes prio: att samarbett gör arbetsplatsen mycket trevligare, med kommunikation och mellanmänskliga relationer. För henne är detta - ren motivation.

     LÄS HISTORIEN

     Keyvan Gholami

     Med sin engagerande personlighet, starka vilja och öppenhet har Keyvan Gholami hittat sin väg i Tyskland. Och hans andra jobb är: specialist på lagerlogistik. I Böllinger Höfe finns han på plats såväl vid inkommande varor, som orderplockning och utleverans. Han ser noga till att rätt varor alltid finns på rätt plats i den logistiska kedjan. Hans incitament: det mångsidiga arbetet och det tighta lagarbetet.

     LÄS HISTORIEN

     Isabel Reichert

     Vart skulle din professionella resa i livet ta vägen? Isabel Reichert beslutade sig för att studera till en B.A., och satsade därmed på rätt häst. Allra särskilt hos oss, för hon kan inte föreställa sig att någon annan skulle så tidigt ha gett henne ansvaret för ett viktigt IT-logistikprojekt. Hon behärskar de dagliga utmaningarna med sportslig anda, entusiasm och glädje. I synnerhet uppskattar hon den familjära atmosfären där man inte är ett nummer utan man personligen värdesätts.

     LÄS HISTORIEN